Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΒΒΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ

Ένα πολύχρωμο πλήθος ανθρώπων κατέκλυσε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επιστήμονες, ερευνητές, συγγραφείς, εκδότες, συγγραφείς από 65 χώρες αλλά και όλοι όσοι αγαπούν το παιδικό βιβλίο έδωσαν το παρών δυναμικά και με πολλή διάθεση και δημιουργικότητα. Σπουδαίοι ομιλητές όπως ο Pery Nodleman, ο πρόεδρος της ΙΒΒΥ και εκπρόσωποι της










πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Οι διαλέξεις περιελάμβαναν μια ποικιλία θεμάτων και ενδιαφερουσών κατηγοριών όπως η μετάφραση, οι βιβλιοθήκες, το παραμύθι, μια σειρά από poster sessions, η ιστορία, το εικονογραφημένο βιβλίο, η διαφορετικότητα, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, όλα υπό το πρίσμα του διπόλου Ανατολή-Δύση.

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο συνομιλούσαν και γνωρίζονταν μεταξύ τους. Φίλοι έβλεπαν ο ένας τον άλλον μετά από καιρό, επιστημονικά ζητήματα αναλύονταν ή ετίθεντο για πρώτη φορά. 

Από τις διαλέξεις ξεχωρίσαμε ομιλίες για την μετάφραση, το προσφυγικό ζήτημα, την ιστορία.

Στο φουαγιέ λειτουργεί έκθεση με βραβευμένα και υποψήφια βιβλία για βραβείο Άντερσεν, ενημερωτική γωνιά για το επόμενο συνέδριο της ΙΒΒΥ το 2020 στη Ρωσία, τα silent books της Λαμπεντούζα, πωλητήρια βιβλίων και έκθεση αφίσας.

Η συνέχεια αναμένεται αύριο με πολύ ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου