Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ-ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΙΩΤΗ



Δύο μινιμαλιστικά και πολύ τρυφερά βιβλία για τη σχέση μητέρας-γιου και πατέρα-κόρης είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε από τη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη με τίτλο "ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ" και "ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ" από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η συγγραφέας με έμμετρο λόγο και πολύ ζωντανή εικονοποιία γράφει όλα όσα σκέφτονται τα παιδιά για τους γονείς τους και τη σχέση μαζί τους αλλά και όσα είχαν σκεφτεί και οι μεγάλοι όταν ήταν παιδιά.


Ακολουθώντας τα χαρακτηριστικά του κάθε φύλου που καθορίζουν και τη σχέση του με το γονιό του αντίθετου φύλου, η Μαρίνα Γιώτη μάς δίνει ένα πορτρέτο του στενού μικρόκοσμου που αποτελεί η σχέση των παιδιών με τους γονείς τους  και μοιάζει τόσο μεγάλος στα μάτια τους ώστε μεγαλώνοντας να μετατρέπεται σε μία παραμυθένια και ονειρική ανάμνηση που μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή ως στήριγμα και παρηγοριά αλλά και πηγή αστείρευτης έμπνευσης.


Τα βιβλία αποτελούν ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα πρόσωπα καθώς και για μια ευχάριστη στιγμή ανάγνωση μέσα στο σκληρό πρόγραμμα της καθημερινότητας προκειμένου να αναζωογονηθούμε και να συνεχίσουμε με άλλη διάθεση την ημέρα και τις υποχρεώσεις. Φυσικά, συνιστούν και ένα εξαιρετικό και ευχάριστο ανάγνωσμα για τα παιδιά και για να το διαβάσουμε μαζί με τα παιδιά για να κατανοήσουν καλύτερα τις ανθρώπινες σχέσεις και τον κύκλο της ζωής.






Η όμορφη και ατμοσφαιρική εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στην ίδια τη συγγραφέα που έχει σπουδές στις καλές τέχνες και δένει αρμονικά με το λιτό και περιεκτικό κείμενο.

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ & ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
2019
ΣΕΛΙΔΕΣ: 48 και 56 αντίστοιχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου