Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου μιλά για τα δικά της ξεχωριστά βιβλία

 


Είναι κάμποσα τα παιδικά και εφηβικά βιβλία για μένα που θα μπορούσα να πω ότι είναι ξεχωριστά . Κι ίσως πάντα σε μία τέτοια ερώτηση έρχεται πρώτο -πρώτο : Ο μικρός πρίγκηπας του Σαιντ -Εξυπερύ. Αλλά μαζί έρχεται κι ένα δεύτερο κι ένα τρίτο κι ένα ...τέταρτο και πάει λέγοντας ...αλλά ας είναι αφού πρέπει να μιλήσω για ένα θα το κάνω ...και θα μιλήσω για το βιβλίο :Ιστορία δίχως τέλος του Μιχαήλ Έντε . Μεγάλη αγάπη τούτο το έργο όπου εξελίσσεται σε ένα κόσμο μαγικό. Στη χώρα της ονειροφαντασίας που συμβαίνουν τρομερά πράγματα. Ήρωες γεμάτη ανθρωπιά και τρυφερότητα παλεύουν για το καλό και τη σωτηρία του κόσμου των ονείρων, περνώντας δια πυρός και σιδήρου ...Ένα βιβλίο για εφήβους που διαβάζεται το ίδιο καλά κι από ενήλικες και θα το έλεγα μια περιπέτεια με φιλοσοφικές προεκτάσεις!!! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα , θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτό , μα δεν χρειάζεται .....Λέω να το ξαναδιαβάσω με αφορμή τούτη τη κουβέντα μας !!!





Η σελίδα Παιδικό-Εφηβικό βιβλίο και παιδί προτείνει το τρυφερό βιβλίο της κ. Κατερίνας Αναγνώστου για παιδιά, "Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαιδέψουν". 

 
Ο μικρός σκαντζόχοιρος φοβάται το καθετί. . . Μα πιότερο απ' όλα φοβάται τα φίδια! Βιάζεται να μεγαλώσει και μαζί του να μεγαλώσουν και τ' αγκάθια του. Και κάποτε τα καταφέρνει. Όλοι τρέμουν στο πέρασμά του! Αλλά και πάλι δεν είναι ευχαριστημένος, γιατί τώρα δεν έχει φίλους. Και θέλει τόσο πολύ να γνωρίσει τη χαρά της φιλίας. . . Έτσι αποφασίζει να ζητήσει τις συμβουλές των μεγάλων. Άραγε, θα βρει τον τρόπο ν' αποκτήσει αυτό που λαχταρά; Ένα υπέροχο βιβλίο που στόχο έχει να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του παιδιού και να το βοηθήσει να καλλιεργήσει τη φαντασία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου